Ingredientai:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo);
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. meduolių prieskonių;
- aliejaus (kepimui);
- miltų ir cinamono mišinio (apvoliojimui).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, miltus, cukrų, vanilinį cukrų, meduolių prieskonius. Išminkome tešlą.
2. Drėgnomis rankomis formuojame varškėčius, apvoliojame miltų ir cinamono mišinyje (2 šaukštai miltų + 2 šaukšteliai cinamono).
3. Kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
4. Patiekiame su grietine, uogiene ar kitu jūsų mėgstamu pagardu. Pabarstome cukraus pudra su cinamonu.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.