Ingredientai:
- 500 g vištienos filė;
- 1 kiaušinis;
- 100 g sviesto;
- 250 g grietinėlės;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į kokteilinę ar elektrinį maisto smulkintuvą sudedame visus ingredientus ir smulkiname iki vientisos masės. Masė turi būti užtepėlės konsistencijos, lipni.
2. Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, apvoliojame juos miltuose (nebūtina) ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
3. Kotletukus sudedame į kepimo skardą, įpilame truputį vandens arba sultinio ir dedame į orkaitę. Kepame 130 laipsnių temperatūroje apie 10 min.
4. Patiekiame su bulvių koše, grietinėlėje troškintomis morkomis ir žirneliais.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.