Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: lengvučiai vištienos kotletukai, kurie ypač patiks vaikams

Tai be galo minkšti, purūs, lengvi ir labai sultingi vištienos kotletukai. Jie puikiai tiks ir patiks mažiesiems valgytojams. Išbandykite!
Lengvučiai vištienos kotletukai
Lengvučiai vištienos kotletukai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė;
  • 1 kiaušinis;
  • 100 g sviesto;
  • 250 g grietinėlės;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Į kokteilinę ar elektrinį maisto smulkintuvą sudedame visus ingredientus ir smulkiname iki vientisos masės. Masė turi būti užtepėlės konsistencijos, lipni.

2. Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, apvoliojame juos miltuose (nebūtina) ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.

3. Kotletukus sudedame į kepimo skardą, įpilame truputį vandens arba sultinio ir dedame į orkaitę. Kepame 130 laipsnių temperatūroje apie 10 min.

4. Patiekiame su bulvių koše, grietinėlėje troškintomis morkomis ir žirneliais.

Tinklaraštininko nuotr./Lengvučiai vištienos kotletukai
Tinklaraštininko nuotr./Lengvučiai vištienos kotletukai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos