„Aurimėlio virtuvė“: lietinių blynelių „lazanija“ su malta triušiena

Mėgstantiems lazaniją ir lietinius blynelius šis patiekalas bus tikra bomba! Skoniu niekuo nenusileidžia lazanijai, ruošiamai su makaronų lakštais. Šį kartą patiekalą gaminau su malta triušiena.
Lietinių blynelių „lazanija“ su malta triušiena
Lietinių blynelių „lazanija“ su malta triušiena / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

blynelių tešlai:

  • 250 ml pieno;
  • 250 ml šalto vandens;
  • 2 kiaušiniai (apie 100 g);
  • 25 g aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 10 g cukraus;
  • 200 g miltų.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir plakimo šluotele išplakame iki vientisos tekstūros tešlos. Tešlą perkošiame ir paliekame pastovėti 30 min. Ji turi būti skystoka.

2. Blynelius kepame įkaitintoje keptuvėje. Samčiu pilame tešlą, paskleidžiame keptuvėje, pakepusį blynelį apverčiame. Iš šio kiekio produktų išeina apie 10 blynelių.

Tinklaraštininko nuotr. /Lietinių blynelių „lazanija“ su malta triušiena
Lietinių blynelių „lazanija“ su malta triušiena / Tinklaraštininko nuotr.

triušienos „bolognese“ padažui:

  • 500 g maltos triušienos;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 paprika;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 700 g trintų pomidorų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • raudonėlio, baziliko;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Į puodą, kuriame gaminsime padažą, pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves. Tada sudedame maltą triušieną ir dar kartą viską gerai apkepiname. Sudedame prieskonius ir supilame trintus pomidorus.

2. Viską troškiname ant silpnos ugnies, kol padaže beveik nelieka skysčio.

Sluoksniuojame „lazaniją“:

Aš tą dariau keptuvėje, prieš tai į ją patiesęs kepimo popieriaus.

1. Dedame blynelį, tada triušienos padažo, pabarstome tarkuoto sūrio (naudojau mocarelą). Taip susluoksniuojame 89 blynelius.

2. Viršų gausiai gausiai pabarstome sūriu ir dedame kepti. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Tinklaraštininko nuotr. /Lietinių blynelių „lazanija“ su malta triušiena
Lietinių blynelių „lazanija“ su malta triušiena / Tinklaraštininko nuotr.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“