Ingredientai:
- 4 vidutinio dydžio bulvės;
- 2 didesnės morkos;
- 1 didelis poras;
- 1 skardinė konservuotų žirnelių (200 g);
- 2–3 marinuoti agurkai;
- 300 g silkės filė;
- 200 g majonezo;
- 100 g kreminio sūrio;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai išverdame bulves ir morkas (prieš tai nuplauname, bet nenuskutame). Atvėsiname ir nulupame. Supjaustome kuo mažesniais kubeliais.
2. Porą susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Marinuotus agurkus taip pat smulkiai supjaustome kubeliais.
3. Majonezą sumaišome su kreminiu sūriu, beriame truputį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
4. Imame konditerinį žiedą (naudojau 20 cm skersmens), jį dedame į lėkštę ir pradedame sluoksniuoti tortą.
5. Ant dugno dedame bulves, tepame majonezo kremo, tada morkos, kremas, kepti porai, kremas, žirneliai, kremas, marinuoti agurkai, kremas. O galiausiai ant viršaus dedame smulkiai pjaustytą silkę.
6. Tortuką dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekiant papuošiame.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.