„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvė“: orkaitėje kepta avižinė košė

Nesu didelis košių gerbėjas, bet keptos košės man yra atradimas ir tikra skonio bomba! Sotu, labai skanu ir greita. Taigi – idėja jūsų pusryčiams!
Orkaitėje kepta avižinė košė
Orkaitėje kepta avižinė košė / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 120 g avižinių dribsnių;
  • 200 g migdolų „pieno“ (galit naudoti ir paprastą pieną);
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 1 bananas;
  • mėgstamų uogų ir vaisių (papuošimui).

Gaminimas:

1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilame migdolų „pienu“ ir paliekame išbrinkti.

2. Ryte į išbrinkusius dribsnius mušame kiaušinį, dedame riešutų sviestą ir viską gerai išmaišome.

3. Kepimo formeles (aš naudoju mažas keptuvėles) patepame sviestu, krečiame avižų masę, ant viršaus papjaustome banano ir dedame kepti.

4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min.

5. Patiekiame su uogomis ir vaisiais (aš dar pašlakstau trupučiu klevų sirupo).

Tinklaraštininko nuotr. /Orkaitėje kepta avižinė košė
Tinklaraštininko nuotr. /Orkaitėje kepta avižinė košė

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs