Ingredientai:
- 120 g avižinių dribsnių;
- 200 g migdolų „pieno“ (galit naudoti ir paprastą pieną);
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
- 1 bananas;
- mėgstamų uogų ir vaisių (papuošimui).
Gaminimas:
1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilame migdolų „pienu“ ir paliekame išbrinkti.
2. Ryte į išbrinkusius dribsnius mušame kiaušinį, dedame riešutų sviestą ir viską gerai išmaišome.
3. Kepimo formeles (aš naudoju mažas keptuvėles) patepame sviestu, krečiame avižų masę, ant viršaus papjaustome banano ir dedame kepti.
4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min.
5. Patiekiame su uogomis ir vaisiais (aš dar pašlakstau trupučiu klevų sirupo).
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.