Ingredientai:
- 6 vištienos ketvirčiai;
- bulvių;
- morkų;
- svogūnų;
- kukurūzo burbuolių (virtų);
- kelios česnako skiltelės;
- druskos;
- pipirų;
- paprikos miltelių;
- čiobrelių;
- maltų kmynų;
- rozmarino;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Vištienos ketvirčius pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, čiobreliu ir smulkintu česnaku. Pilame truputį aliejaus ir viską gerai išmaišome. Paliekame marinuotis.
2. Daržoves supjaustome norimo dydžio gabaliukais, beriame druskos, pipirų, čiobrelio, maltų kmynų ir pilame truputį aliejaus. Gerai išmaišome.
3. Ant storadugnio puodo dugno dedame daržoves, ant jų sudedame vištienos ketvirčius, uždedame po šakelę čiobrelio ir rozmarino.
4. Puodą dedame į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepame uždengę dangčiu apie 1,5 val. Tada nuimame dangtį ir dar pakepame apie 20 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.