Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: purūs blynai, kepti orkaitėje

Tai tobuli blynai pusryčiams, pietums ar vakarienei! Jie ypač skanūs su kaušeliu ledų, mėgstama uogiene ar sirupu.
Purūs blynai, kepti orkaitėje
Purūs blynai, kepti orkaitėje / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredienai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 4 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 stiklinė pieno (apie 200 g);
  • žiupsnelis druskos;
  • sviesto.

Gaminimas:

1. Į dubenį mušame kiaušinius, pilame pieną, beriame druskos, cukraus, miltų, vanilinio cukraus. Viską išplakame mikseriu.

2. Nedideles keptuvėles ar vieną keptuvę dedame į orkaitę. Nustatome 210 laipsnių karštį ir kaitiname, kol įkais. Į įkaitusias keptuvėles dedame sviesto ir paskleidžiame po visą paviršių. Pilame tešlą ir dedame atgal į orkaitę.

3. Kepame toje pat temperatūroje apie 15–20 min.

4. Patiekiame su gabaliuku sviesto, uogomis ir pabarstome cukraus pudra.

Tinklaraštininko nuotr./Purūs blynai, kepti orkaitėje
Tinklaraštininko nuotr./Purūs blynai, kepti orkaitėje

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas