Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurimėlio virtuvė: rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis

Vieni šį kepinį palaikys kažkuo panašiu į varškės apkepą, kitiems tai tikrų tikriausias kreminis pyragas. Koks bebūtų pavadinimas, skonis puikus, kviečiame išbandyti!
Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis
Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 250 g rikotos;
  • 150 g miltų;
  • 50 g aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • mėgstamų vaisių ir uogų.

Gaminimas:

1. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir viską išplakame iki purumo.

2. Dedame rikotą ir po truputį išmaišome. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaišome. Galiausiai supilame aliejų ir viską gerai išmaišome.

3. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant viršaus dedame mėgstamus vaisius ir uogas.

4. Kepame apie 30 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Tinklaraštininko nuotr. /Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis
Tinklaraštininko nuotr. /Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas