Ingredientai:
tešlai:
- 3 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 100 g aliejaus;
- 100 g vandens;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 700 g miltų.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame visus ingredientus ir išminkome tešlą. Ją padalijame į 4 gabaliukus, kiekvieną susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą bent 2 valandoms.
2. Imame sušalusį tešlos gabaliuką ir tarkuojame per tarką į dubenį su miltais, kad trupiniai jais apsiveltų. Tada trupinius beriame į sietelį ir nupurtome miltų likučius.
3. Trupinius beriame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 10 min.
4. Iškeptus trupinius atvėsiname.
sūdytai karamelei:
- 250 g cukraus;
- 120 g sviesto;
- 180 g grietinėlės;
- žiupsnis druskos (naudojau Himalajų).
Gaminimas:
1. Puode karamelizuojame cukrų, dedame sviestą, beriame druskos ir maišome, kol ištirps sviestas. Galiausiai supilame truputį pašildytą grietinėlę ir gerai išmaišome. Pakaitiname 4–5 min. Atvėsiname.
2. Ant trupinių pilame karamelę ir gerai išmaišome.
3. Gautą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame ir stipriai iš viršaus paspaudžiame.
4. Dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Patiekdami pabarstome aguonomis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.