Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: soti ir kvapni šiupininė sriuba

Man tai viena skaniausių sriubų, o dar ji soti ir kvapni. Šį kartą ją viriau su jau paruoštu prieskonių mišiniu, skirtu būtent šiai sriubai.
Soti ir kvapni šiupininė sriuba
Soti ir kvapni šiupininė sriuba / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos sprandinės;
  • 500 g vištų šlaunelių mėsos;
  • 5 dešrelės (aš naudojau „Medžiotojų“);
  • 200 g karšto rūkymo šoninės;
  • 2 svogūnai;
  • 2 morkos;
  • kelios skiltelės česnako;
  • 45 marinuoti arba rauginti agurkai;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • druskos;
  • pipirų;
  • lauro lapų;
  • 1 citrina;
  • po 50 g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių;
  • 1 valg. šaukšt. prieskonių (aš naudojau mišinį, skirtą šiai sriubai);
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Puodą statome ant ugnies, pilame aliejaus ir jį įkaitiname. Tada dedame smulkintą kiaulienos sprandinę, vištų šlaunelių mėsą, dešreles, rūkytą šoninę. Viską gerai apkepiname.

Tinklaraštininko nuotr. /Verdama šiupininė sriuba
Tinklaraštininko nuotr. /Verdama šiupininė sriuba

2. Į puodą sudedame smulkintą česnaką, svogūnus, morkas. Pakepiname. Dedame pomidorų pastą, smulkintus agurkus (pilu truputį ir skysčio, kuriame jie buvo), alyvuoges.

Tinklaraštininko nuotr. /Verdama šiupininė sriuba
Tinklaraštininko nuotr. /Verdama šiupininė sriuba

3. Pilame vandens arba sultinio. Beriame druskos, pipirų, lauro lapelių, prieskonių mišinio. Viską gerai išmaišome ir paliekame virti ant silpnos ugnies apie valandą.

4. Išjungiame ugnį, sudedame citriną, pjaustytą griežinėliais, ir dar paliekame pastovėti 15 min.

Tinklaraštininko nuotr. /Soti ir kvapni šiupininė sriuba
Tinklaraštininko nuotr. /Soti ir kvapni šiupininė sriuba

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais