Ingredientai:
- 1 šviežio kopūsto gūžė;
- 750g maltos triušienos;
- 250 g maltos šoninės;
- 100 g ryžių;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Kopūstą dedame į verdantį vandenį ir paverdame vis nuimdami suminkštėjusius viršutinius lapus. Nuo lapų nupjauname kietąją dalį.
2. Į keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname smulkintą svogūną, morką ir česnaką.
3. Į dubenį dedame maltą triušieną, maltą šoninę, beriame ryžius, prieskonius ir kepintas daržoves. Viską gerai išmaišome. Ant kopūsto lapo krašto per visą ilgį dedame įdaro ir susukame „vamzdelį“, o tada „sraigę“.
4. Atskirai keptuvėje su trupučiu sviesto pakepiname čiobrelio šakelę, smulkinto svogūno, česnako, morkos, paprikos. Pabarstome druska, pipirais. Šias daržoves dedame ant nedidelės kepimo skardos dugno, tada sudedame balandėlius, įmetame mažų pomidoriukų, rozmarino, užpilame pomidorų sultimis, gardintomis druska, pipirais, trupučiu cukraus. Uždengiame folija ir dedame į orkaitę. Troškiname iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
5. Patiekiame su bulvių koše ir daržovių salotomis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.