Ingredientai:
- 500 g mėgstamų uogų (naudojau braškes ir avietes);
- 100 g cukraus;
- 50 g želatinos.
Gaminimas:
1. Uogas sutriname su cukrumi (galima dar pertrinti per sietelį, kad neliktų sėklyčių) ir truputį pakaitiname. Dedame želatiną, paruoštą pagal gamintojo rekomendacijas.
2. Gautą masę išpilstome į turimas formeles (naudojau silikonines). Dedame į šaldytuvą sustingti. Per tą laiką pasiruošiame kremą.
kremui:
- 250 g maskarponės sūrio;
- 100 g plakamosios grietinėlės;
- 70 g cukraus pudros;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Į dubenį pilame grietinėlę, citrinos sultis, vanilės ekstraktą, beriame cukraus pudrą. Viską išplakame iki standumo, o tada atsargiai įmaišome maskarponės sūrį. Paruoštą kremą sudedame į konditerinį maišą.
2. Iš formelių išimame želinius „macarons“, ant pusės jų išspaudžiame kremo, o tada kiekvieną uždengiame kitu želinuku. Papuošiame ir mėgaujamės.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.