Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: trintų uogų želė „macarons“ su vaniliniu maskarponės kremu

Vasara – įvairių uogų sezonas. Tad pasinaudokite proga pasigaminti labai paprastų, bet tikrai ne prastų desertų. Šį kartą rekomenduoju labai skanius trintų uogų „macarons“.
Trintų uogų želė „macarons“ su vaniliniu maskarponės kremu
Trintų uogų želė „macarons“ su vaniliniu maskarponės kremu / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g mėgstamų uogų (naudojau braškes ir avietes);
  • 100 g cukraus;
  • 50 g želatinos.

Gaminimas:

1. Uogas sutriname su cukrumi (galima dar pertrinti per sietelį, kad neliktų sėklyčių) ir truputį pakaitiname. Dedame želatiną, paruoštą pagal gamintojo rekomendacijas.

2. Gautą masę išpilstome į turimas formeles (naudojau silikonines). Dedame į šaldytuvą sustingti. Per tą laiką pasiruošiame kremą.

kremui:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 100 g plakamosios grietinėlės;
  • 70 g cukraus pudros;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Į dubenį pilame grietinėlę, citrinos sultis, vanilės ekstraktą, beriame cukraus pudrą. Viską išplakame iki standumo, o tada atsargiai įmaišome maskarponės sūrį. Paruoštą kremą sudedame į konditerinį maišą.

2. Iš formelių išimame želinius „macarons“, ant pusės jų išspaudžiame kremo, o tada kiekvieną uždengiame kitu želinuku. Papuošiame ir mėgaujamės.

Tinklaraštininko nuotr. /Trintų uogų želė „macarons“ su vaniliniu maskarponės kremu
Tinklaraštininko nuotr. /Trintų uogų želė „macarons“ su vaniliniu maskarponės kremu

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai