Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais

Kaip sako tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ autorius, malta triušiena yra mėsa, kurią jis itin mėgsta ir kuri dažnai karaliauja jo virtuvėje. Tad išbandykite patiekalą, kuriame ji derinama su džiovintais pomidorais ir grikiais – bus skanu!
Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais
Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

maltinukams:

  • 500 g maltos triušienos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • saldžios paprikos miltelių;
  • šiek tiek miltų, maišytų su sezamo sėklomis, maltinukams apvolioti;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, dedame smulkintą česnaką, svogūną (aš jį tarkuoju), saulėje džiovintus pomidorus, beriame prieskonius. Viską gerai išmaišome.

2. Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, apvoliojame miltų ir sezamo sėklų mišinyje.

3. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais
Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais

grikių garnyrui:

  • 200 g grikių;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 paprika;
  • 1 saliero stiebas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1l vandens;
  • 100 g pomidorų pastos;
  • druskos;
  • pipirų;
  • čiobrelių;
  • lauro lapų;
  • pipirų žirnelių.

Gaminimas:

1. Į kepimo indą dedame smulkintas daržoves, lauro lapus, beriame pipirų žirnelių, suberiame grikius. Ant jų dedame triušienos maltinukus. Užpilame padažu (į vandenį dedame pomidorų pastą, beriame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome).

2. Kepimo indą dedame į orkaitę ir viską troškiname 170 laipsnių karštyje apie 30 min.

Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais
Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?