Ingredientai:
- 250 g maltos triušienos;
- 1 kiaušinio trynys;
- 1 nedidelė ir dar 0,5 morkos;
- 0,5 svogūno;
- gabaliukas cukinijos;
- 100 g lęšių (naudojau raudonuosius);
- druskos;
- pipirų;
- krapų ar petražolių, džiovintų;
- 0,5 l sultinio arba vandens.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame maltą triušieną, kiaušinio trynį.
2. Sutarkuojame po pusę morkos, svogūno ir cukinijos. Dedame į triušieną. Beriame kelis kristalus druskos, vos vos pipirų ir džiovintų krapų arba petražolių. Visus ingredientus gerai išmaišome.
3. Formuojame nedidelius maltinukus.
4. Į puodą pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame apkepiname vieną smulkintą morką, tada sudedame lęšius, ant viršaus maltinukus, užpilame sultiniu arba vandeniu. Puodą uždengiame ir viską troškiname apie 15 min. ant silpnos ugnies.
5. Patiekiame su valgytojų mėgstamomis daržovėmis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.