Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: varškės pyragas su aguonomis

Jau buvau rašęs, kad esu užkietėjęs varškės gerbėjas. Aguonų taip pat! Taigi, šį kartą sujungiau du savo mėgstamiausius produktus ir iškepiau labai labai skanų pyragą. Išbandykite ir jūs!
Varškės pyragas su aguonomis
Varškės pyragas su aguonomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai (22 cm skersmens kepimo formai):

tešlai:

  • 100 g miltų;
  • 50 g sviesto;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 50 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius ir sudedame smulkintą sviestą. Viską ištriname iki trupinių. Tada sudedame cukrų, vanilinį cukrų ir trynį. Išminkome tešlą.

2. Į kepimo formą tiesiame kepimo popierių ir dedame tešlą. Spaudinėdami pirštais padengiame tešla visą formos dugną. Subadome šakute. Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 10 min.

varškės masei:

  • 750 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. bulvių krakmolo;
  • 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, pilame tirpintą sviestą, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą. Viską sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.

Tinklaraštininko nuotr. /Formuojamas varškės pyragas su aguonomis
Tinklaraštininko nuotr. /Formuojamas varškės pyragas su aguonomis

aguonų masei:

  • 200 g maltų aguonų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g cukraus;
  • 50 g sviesto.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame aguonas, mušame kiaušinius, beriame cukraus ir pilame lydytą sviestą. Viską gerai išmaišome.

2. Iš gautos masės formuojame rutuliukus ir dėliojame ant iškeptos tešlos pagrindo. Tarpus ir viršų užpildome varškės mase.

3. Pyrago viršų aptepame plaktu kiaušinio tryniu ir kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min.

Tinklaraštininko nuotr. /Varškės pyragas su aguonomis
Tinklaraštininko nuotr. /Varškės pyragas su aguonomis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais