Ingredientai:
tešlai:
- 1 kg virtų maltų bulvių;
- 100 g krakmolo;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame visus ingredientus ir išminkome tešlą.
2. Tešlą padalijame į vienodo dydžio gabaliukus, iš kiekvieno jų išplojame paplotėlį, dedame įdaro ir formuojame blyną.
3. Blynus pavoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose.
4. Kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. kol gražiai apskrunda.
įdarui:
- 0,5 kg vištų šlaunelių mėsos arba filė;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 skiltelės česnako;
- 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- sviesto (kepimui);
- druskos;
- pipirų;
- žalumynų.
Gaminimas:
1. Vištieną išverdame ir susmulkiname.
2. Keptuvėje svieste pakepiname smulkintą česnaką, svogūną ir tarkuotą morką. Sudedame vištieną. Beriame druskos, pipirų. Viską gerai išmaišome.
3. Gautą masę sumalame, dedame tarkuotą sūrį ir smulkintų žalumynų.
Pastaba: įdarui galima naudoti labai įvairius produktus – virtą mėsą, kepintą faršą, grybus, raugintus kopūstus, daržoves ir t.t.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.