„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvės“ keptas vištienos kepenėlių paštetas su mangų žele

Aš esu mėgėjas kepenų. Man jos skanios įvairiu pavidalu, bet ypatingai mėgstu paštetus.
„Aurimėlio virtuvės“ kepenėlių paštetas
„Aurimėlio virtuvės“ kepenėlių paštetas / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • ~1 kg vištienos kepenėlių;
  • 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos;
  • 200 g sviesto;
  • 1 didelės morkos;
  • 3 svogūnų;
  • Keleto česnako skiltelių;
  • Saujelės saulėje džiovintų pomidorų;
  • 50 g brendžio;
  • Druskos, pipirų;
  • 300 g konservuotų mangų;
  • 20 g želatinos.

Gamyba:

Į keptuvę dedame pusę sviesto ir jame apkepiname smulkintus svogūnus, česnakus ir morką. Sudedame smulkiai supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą. Truputį pakepiname. Tada dedame kepenėles, saulėje džiovintus pomidorus ir pakepame. Pilame brendį, beriame druskos, pipirų. Išmaišome.

Viską dedame į dubenį, sudedame likusį sviestą ir sublenderiuojame. Gautą masę dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 40min. Paliekame atvėsti.

Konservuotus mangus sublenderiuojame ir sumaišome su paruošta želatina. Gautą masę užpilame ant atvėsusio pašteto. Paliekame sustingti.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“