Ingredientai:
kukulaičiams:
- 500 g maltos mėsos (aš naudojau triušieną);
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno.
Gaminimas:
Į dubenį dedame maltą mėsą, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, prieskonius, sudedame smulkintą svogūną ir česnaką. Viską gerai išmaišome. Suformuojame kukulaičius.
sriubai:
- ryšulėlis burokėlių lapkočių;
- 4 morkos;
- 2 svogūnai;
- 2 skiltelės česnako;
- sviesto (kepimui);
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į puodą dedame sviesto ir jame apkepiname smulkintą svogūną, česnaką ir morkas. Tada pilame vandens arba sultinio. Jam užvirus sudedame triušienos kukulaičius. Paverdame apie 10 min.
2. Galiausiai sudedame smulkintus burokėlių lapkočius, beriame druskos, pipirų. Paverdame 5 min. Išjungiame kaitrą, uždengiame puodą ir dar palaikome 15 minučių.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.