„Krevetainiai“
Juokaudamas sakau, jeigu yra „dešrainis“ su dešrele, tai su krevetėmis bus „krevetainis“. Išbandykite!
Ingredientai:
- 2 dešrainių bandelės;
- alyvuogių aliejaus;
- 300 g tigrinių krevečių;
- 2 skiltelės česnako;
- 50 g sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- druskos;
- pipirų;
- šviežių petražolių;
- po kelias šilauoges ir žirnių daigus.
Gaminimas:
1. Bandeles pjauname išilgai (turime dvi puseles), pašlakstome alyvuogių aliejumi ir paskrudiname iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
2. Į keptuvę dedame sviesto ir smulkiai kapoto česnako, apkepiname krevetes, pilame citrinos sulčių, beriame druskos ir pipirų, smulkiai kapotų petražolių. Viską išmaišome.
3. Ant paskrudusių bandelių išdėliojame krevetes, pašlakstome keptuvėje susidariusiu padažu. Papuošiame ir patiekiame.
Sumuštiniai su rikota, šilauogėmis ir riešutais
Tai puikūs sumuštiniai pusryčiams ir ne tik. Juos gaminant galima kuo laisviausiai improvizuoti su ingredientais taip kas kartą išgaunant kitus skonius.
Ingredientai:
- 4 riekelės sumuštinių duonos;
- 100 g rikotos;
- 200 g šilauogių;
- saujelė mėgstamų riešutų (naudojau pistacijas);
- medaus arba sirupo (klevų ar agavų);
- truputis sviesto.
Gaminimas:
1. Ant sumuštinių duonos tepame labai nedaug sviesto. Duoną apkepiname keptuvėje arba orkaitėje (180 laipsnių karštyje apie 10 min).
2. Ant skrudintos duonos tepame rikotos, išdėliojame šilauoges, dedame smulkintus riešutus sumaišytus su medumi ar sirupu. Papuošiame serbentų šakele ar mėta.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.