Ingredientai:
- 500 g varškės (9 proc. riebumo);
- 1 kiaušinis;
- 3 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 valg. šaukšt. miltų su kaupu;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 pakelis pudingo miltelių (naudojau vanilinį);
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- citrinos arba apelsino žievelės;
- aliejaus ir sviesto kepimui;
- „panko“ džiūvėsėlių (tai stambesni džiūvėsėliai, kurių nesunkiai nusipirksite didesnėse parduotuvėse, dairykitės egzotiškų produktų lentynose).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame pudingo miltelius, miltus, manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų, druską, įtarkuojame citrinos arba apelsino žievelės. Viską gerai išminkome.
2. Formuojame varškėčius, apvoliojame „Panko“ džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje su aliejumi ir sviestu, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
3. Patiekiame su mėgstamu padažu, grietine ar uogiene.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.