Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: „auksiniai“ varškėčiai

Varškėčiai man yra neišsemiama tema – vis gaminu ir gaminu, kaskart eksperimentuoju ieškodamas naujų skonių. Šį kartą gaminau varškėčius su pudingo milteliais. Įdomu, kad nors jie be kepimo miltelių, vis tiek yra itin minkšti ir purūs.
„Auksiniai“ varškėčiai
„Auksiniai“ varškėčiai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 3 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 valg. šaukšt. miltų su kaupu;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 pakelis pudingo miltelių (naudojau vanilinį);
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • citrinos arba apelsino žievelės;
  • aliejaus ir sviesto kepimui;
  • „panko“ džiūvėsėlių (tai stambesni džiūvėsėliai, kurių nesunkiai nusipirksite didesnėse parduotuvėse, dairykitės egzotiškų produktų lentynose).

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame pudingo miltelius, miltus, manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų, druską, įtarkuojame citrinos arba apelsino žievelės. Viską gerai išminkome.

2. Formuojame varškėčius, apvoliojame „Panko“ džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje su aliejumi ir sviestu, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.

3. Patiekiame su mėgstamu padažu, grietine ar uogiene.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais