Ingredientai tešlai:
- 1 kg virtų maltų bulvių;
- 100 g bulvių krakmolo;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
Į maltas bulves beriame bulvių krakmolo, druskos, mušame kiaušinį ir išminkome tešlą.
Ingredientai įdarui:
- 1 kg kiaulienos (naudojau sprandinę);
- 1 didelė morka;
- 1 svogūnas;
- 1 galvutė česnako;
- 2 saliero stiebai;
- lauro lapai;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į puodą dedame gabalą mėsos, nuskustą morką, nuluptą svogūną, česnako galvutę, saliero stiebus, lauro lapelius, beriame druskos ir pipirų. Viską užpilame vandeniu ir verdame, kol mėsa taps minkšta.
2. Atvėsusią mėsą ir virtą morką sumalame per mėsmalę, įpilame truputį sultinio, kuriame virė mėsa.
3. Vienam rageliui aš imu 130 g bulvių masės ir 60 g mėsos įdaro. Formuoju ragelį, apvolioju džiūvėsėliuose ir kepu įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
Ingredientai padažui:
- 100 g sviesto;
- 250 g grietinėlės;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
Į puodą pilu grietinėlę, dedu sviestą, beriu druskos ir pipirų. Padažą kaitinu, kol pradeda tirštėti. Kartais į padažą įdedu šaukštą lydyto sūrelio.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.