Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: čeburekai su triušiena ir džiovintais pomidorais

Kad ir kiek madingų patiekalų beatsirastų, klasika yra klasika – kibinų ar čeburekų retkarčiais užsinori daugelis. O jei dar jie naminiai, puota garantuota! Išbandykite gurmaniškus čeburekus su triušienos įdaru, kurių receptų dalijasi Aurimas, tinklaraščio „Aurimėlio virtuvė“ šeimininkas.
Čeburekai su triušiena ir džiovintais pomidorais
Čeburekai su triušiena ir džiovintais pomidorais / Autoriaus nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 250 g kefyro;
  • 2 kiaušiniai;
  • žiupsnis druskos;
  • 450 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Į dubenį pilame kefyro, mušame kiaušinius ir beriame žiupsnį druskos. Išplakame.

2. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais. Minkome tešlą, ji turi būti truputį lipni. Kad minkyti būtų lengviau, rankas patepkite aliejumi.

3. Tešlą padalijame į vienodus gabaliukus (aš dariau 15).

įdarui:

  • 500 g maltos triušienos;
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 100 g mineralinio vandens;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno.

Gaminimas:

Į dubenį dedame maltą triušieną, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, svogūną ir česnaką. Beriame druskos, pipirų ir mairūno. Įpilame mineralinio vandens. Išmaišome.

Formuojame ir kepame:

1. Tešlos gabaliukus iškočiojame, ant vieno krašto dedame įdaro, užlenkiame ir kraštelius užspaudžiame.

2. Verdame įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrunda.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais