Ingredientai:
šiuškėms:
- 3 kg bulvių;
- 3–3,5 stiklinės miltų;
- druskos.
Gaminimas:
1. Šiam patiekalui reikia rinktis kuo miltingesnes bulves. Jas švariai nuplauti ir išvirti pasūdytame vandenyje su lupena. Kai bulves nusunkiame, labai gerai nugariname, kad liktų kuo mažiau drėgmės.
2. Atvėsusias bulves nulupame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Jokiu būdu nemalame ar netriname. Į bulves beriame gerą žiupsnį druskos ir miltus (miltus beriame po truputį ir minkome, nes miltų kiekis priklauso nuo bulvių miltingumo). Tešla turi būti gana tvirta ir nelimpanti prie rankų.
3. Tešlą padalijame į kelias dalis, iškočiojame ir supjaustome vienodo dydžio gabaliukais.
4. Padarytas šiuškes dedame į miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. – kol gražiai apskrunda.
5. Iškepusias šiuškes užpilu padažu ir troškinu toje pačioje skardoje dar apie 15 min.
padažui:
- 500 g rūkytos šoninės;
- 3 dideli svogūnai;
- 1 l grietinėlės;
- 250 g pievagrybių;
- druskos;
- pipirų;
- krapų;
- svogūnų laiškų.
Gaminimas:
1. Gilioje keptuvėje apkepiname kubeliais supjaustytą šoninę, dedame smulkintus svogūnus ir pievagrybius.
2. Kai viskas šiek tiek sukepa, pilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų. Kaitiname, kol padažas pradeda tirštėti. Beriame smulkintų krapų ir svogūnų laiškų.
3. Paruoštą padažą pilame ant šiuškių ir dar patroškiname.
4. Patiekiant gausiai pabarstome krapais ir svogūnų laiškais.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.