Ingredientai:
kotletams:
- 1 kg maltos kalakutienos;
- 2 kiaušiniai;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 didelis svogūnas;
- 100 g batono;
- 100 g pieno arba vandens;
- sauja džiovintų spanguolių;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus;
- miltų (kotletams apvolioti).
Gaminimas:
1. Batoną užpilame pienu arba vandeniu ir sutriname šakute. Į dubenį dedame maltą kalakutieną, mušame kiaušinius, įtarkuojame svogūną ir česnako skilteles, dedame džiovintas spanguoles, beriame druskos ir pipirų. Išminkome ir formuojame kotletus.
2. Apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
troškiniui:
- 2 morkos;
- 2 svogūnai;
- 2 saliero stiebai;
- 2 skiltelės česnako;
- 100 g žaliųjų žirnelių;
- žalumynų;
- 500 g grietinėlės;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame aliejaus ir dedame smulkintas daržoves (išskyrus žirnelius), apkepiname.
2. Dedame kotletus, pilame grietinėlės, beriame druskos ir pipirų. Troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies.
3. Išjungę ugnį, sudedame žirnelius ir smulkintus žalumynus. Ir, uždengę puodą, palaikome apie 10 min.
žiedinių kopūstų (kalafiorų) košei:
- 1 žiedinis kopūstas (kalafioras);
- 50 g grietinėlės;
- 50 g sviesto;
- 100 g pieno;
- druskos.
Gaminimas:
1. Žiedinį kopūstą (kalafiorą) išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Prikaistuvyje pakaitiname pieną, grietinėlę ir sviestą. Supilame ant kalafioro ir sutriname elektriniu trintuvu (blenderiu). Jei reikia, papildomai dar įberiame druskos.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.