15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: kalakutienos kotletai, troškinti su įvairiaspalvėmis daržovėmis

Kalakutiena – populiarėjanti mėsa, o pavasarį patiekalai su ja labai aktualūs, mat ši paukštiena gausi naudingų medžiagų, skani, lengvai paruošiama. Kviečiame išbandyti kotletus, kurių receptu dalijasi „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas Aurimas. Kad patiekalas būtų dar lengvesnis, pavasariškesnis, prie kotletų jis ruošia ne bulvių, o žiedinių kopūstų (kalafiorų) košę. O jūs jau rinkitės, kaip labiau patinka!
Su daržovėmis troškinti kalakutienos kotletai
Su daržovėmis troškinti kalakutienos kotletai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

kotletams:

  • 1 kg maltos kalakutienos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 100 g batono;
  • 100 g pieno arba vandens;
  • sauja džiovintų spanguolių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus;
  • miltų (kotletams apvolioti).

Gaminimas:

1. Batoną užpilame pienu arba vandeniu ir sutriname šakute. Į dubenį dedame maltą kalakutieną, mušame kiaušinius, įtarkuojame svogūną ir česnako skilteles, dedame džiovintas spanguoles, beriame druskos ir pipirų. Išminkome ir formuojame kotletus.

2. Apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

troškiniui:

  • 2 morkos;
  • 2 svogūnai;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 g žaliųjų žirnelių;
  • žalumynų;
  • 500 g grietinėlės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Į puodą pilame aliejaus ir dedame smulkintas daržoves (išskyrus žirnelius), apkepiname.

2. Dedame kotletus, pilame grietinėlės, beriame druskos ir pipirų. Troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies.

3. Išjungę ugnį, sudedame žirnelius ir smulkintus žalumynus. Ir, uždengę puodą, palaikome apie 10 min.

Tinklaraštininko nuotr. /Troškinami kotletai
Tinklaraštininko nuotr. /Troškinami kotletai

žiedinių kopūstų (kalafiorų) košei:

  • 1 žiedinis kopūstas (kalafioras);
  • 50 g grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • 100 g pieno;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Žiedinį kopūstą (kalafiorą) išverdame pasūdytame vandenyje.

2. Prikaistuvyje pakaitiname pieną, grietinėlę ir sviestą. Supilame ant kalafioro ir sutriname elektriniu trintuvu (blenderiu). Jei reikia, papildomai dar įberiame druskos.

Tinklaraštininko nuotr. /Su daržovėmis troškinti kalakutienos kotletai
Tinklaraštininko nuotr. /Su daržovėmis troškinti kalakutienos kotletai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais