Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: kapoti karpio kepsneliai su bulvių koše

Jei įsigijote didesnių, stambesnių karpių, iš tokių išeis net ne vienas patiekalas. Pavyzdžiui, šios žuvies nugarėlės puikiai tinka kapotiems kepsneliams. Jų receptu dalijasi Aurimas, „Facebook“ tinklaraščio „Aurimėlio virtuvė“ autorius.
Kapoti karpio kepsneliai su bulvių koše
Kapoti karpio kepsneliai su bulvių koše / Autoriaus nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g karpio nugarėlių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. majonezo;
  • 2 valg. šaukšt. krakmolo;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • 2 skiltelės česnako;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Nuo karpio nugarėlių pašaliname odą ir ašakas. Karpio mėsą supjaustome mažais gabaliukais. Į kapotą mėsą mušame kiaušinius, dedame krakmolo, majonezo, smulkinto česnako, beriame druskos, pipirų ir mairūno. Viską gerai išmaišome.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukštu dedame tešlą į keptuvę. Kepsnelius kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

3. Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos