Ingredientai:
- 2 kg kiaulienos nugarinės;
- 300 g džiovintų abrikosų;
- 1 galvutė česnako;
- 2 arbat. šaukšt. kmynų;
- rozmarino (šviežio arba džiovinto);
- druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Imame kiaulienos nugarinę ir gabalą dalijame išilgai į dvi dalis. Ant mėsos beriame druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, kmynų, smulkinto rozmarino lapelių ir smulkinto česnako. Mėsą labai gerai įtriname prieskoniais.
2. Mėsą marinuojame 2–3 paras, kartkartėmis pavartydami.
3. Kai mėsa pasimarinuoja, peiliu padarome dūrį per visą gabalo ilgį ir prikišame džiovintų abrikosų. Mėsą tvirtai įsukame į maistinę plėvelę, galime surišti virvute, kad būtų tvirčiau. Į puodą pilame vandens, dedame svogūno galvą, saliero stiebų, morką, pipirų žirnelių, lauro lapelių, beriame druskos ir sudedame mėsą. Verdame apie 2–2,5 val. nuo užvirimo.
4. Išvirusią mėsą paslegiame.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.