Ingredientai:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo);
- 1 kiaušinis;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 100 ml pieno;
- 100 g migdolų miltų;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis kepimo miltelių;
- mėgstamų uogų.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, pilame pieną. Viską suplakame elektriniu plaktuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
2. Beriame migdolų miltus ir žiupsnelį kepimo miltelių. Išmaišome tešlą. Ji turi būti tiršta ir „laikyti“ formą. Tešlą krečiame į konditerinį maišą nukirptu galiuku.
3. Blynelius kepame sausoje keptuvėje (arba tik su lašeliu aliejaus). Į kiekvieną blynelį įspaudžiame po uogą. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
4. Patiekiame su trintomis uogomis, grietine ar kitu jūsų mėgstamu pagardu.
Pastaba: migdolų miltų kiekį gali reikėti padidinti arba pamažinti, nes skiriasi jų rupumas. Be to, tai turi įtakos tešlos konsistencijai.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.