Ingredientai:
maltinukams:
- 500 g maltos kiaulienos;
- 2 svogūnai;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- 100 g grietinėlės;
- 1 kiaušinis;
- druskos;
- pipirų;
- petražolių;
- pomidorų padažo.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame maltą kiaulieną, sutarkuotus svogūnus, smulkintus česnakus, beriame maltus džiūvėsėlius, mušame kiaušinį, pilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų ir petražolių.
2. Viską gerai išminkome ir formuojame maltinukus (dariau 9 vnt.), šaukštu padarome duobutę kiekvieno maltinuko viduryje. Į duobutę pilame truputį pomidorų padažo ir dedame sūrio masę (jos receptas – žemiau). Kepame iki 170 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.
sūrio masei:
- 200 g tarkuoto sūrio (fermentinio ar mocarelos);
- 100 g majonezo;
- 100g lydyto sūrelio;
- ryšelis krapų;
- pipirų.
Gaminimas:
Į dubenį dedame tarkuotą sūrį, majonezą, lydytą sūrelį, smulkiai kapotų krapų ir beriame pipirų. Viską gerai išmaišome.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.