„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: pikantiški varškėčiai su lašiša ir avokadu

Nors varškėčių ingredientai vos keli ir išties elementarūs, jų receptų galima priskaičiuoti keliolika, o gal ir dar daugiau. O jei imsime domėn ir įvairiausius priedus, su kuriais jie patiekiami, variacijų dar padaugės. Išbandykite derinį, kurį siūlo kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvė“ šeimininkas.
Pikantiški varškėčiai su lašiša ir avokadu
Pikantiški varškėčiai su lašiša ir avokadu / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus dedame į dubenį ir išminkome tešlą. Formuojame varškėčius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

2. Patiekiame su rūkyta arba sūdyta lašiša, avokado „salsa“ (1 avokadas, 1 šaukštelis citrinos sulčių, druskos ir pipirų). Papuošiame žalumynais.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs