Ingredientai:
- 1 kg tarkuotų bulvių;
- 200 g virtų bulvių;
- 1 didelio svogūno;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 kiaušinis;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Sutarkavę bulves su svogūnu, tarkius šiek tiek nusunkiame. Tada sudedame maltas virtas bulves (arba tarka sutarkuojame). Dedame miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
2. Keptuvėje įkaitinę aliejų, kepame blynus tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
3. Iškeptus blynus sudededame į puodą ir uždedame kepintų šoninės spirgučių su svogūnais. Paskui trumpam dedame į orkaitę ir truputį pakaitiname.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.