„Aurimėlio virtuvės“ receptas: puikūs tarkuotų ir virtų bulvių blynai

Kepu labai įvairius bulvinius blynus, bet šie yra mano patys mėgstamiausi. Juos valgau su šoninės spirgučiais ir bruknių padažu.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg tarkuotų bulvių;
  • 200 g virtų bulvių;
  • 1 didelio svogūno;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Sutarkavę bulves su svogūnu, tarkius šiek tiek nusunkiame. Tada sudedame maltas virtas bulves (arba tarka sutarkuojame). Dedame miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.

2. Keptuvėje įkaitinę aliejų, kepame blynus tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

3. Iškeptus blynus sudededame į puodą ir uždedame kepintų šoninės spirgučių su svogūnais. Paskui trumpam dedame į orkaitę ir truputį pakaitiname.

Tinklaraštininko nuotr. /Bulviniai blynai
Tinklaraštininko nuotr. /Bulviniai blynai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis