Ingredientai:
- 500 g saldžių bulvių;
- 2 kiaušiniai;
- 1 svogūnas;
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Nuskustas saldžiąsias bulves ir svogūną sutarkuojame per „burokinę“ tarką. Mušame kiaušinius, beriame miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišome.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukštu dedame tešlą. Blynus kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekiame su varškės kremu ir lašiša (rūkyta arba sūdyta).
varškės kremui:
- 200 g varškės;
- 50 g grietinės;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
Į dubenį dedame visus ingredientus ir elektriniu smulkintuvu (galima ir šakute) sutriname iki vientisos kreminės masės.