Ingredientai:
- 1 kg spanguolių;
- 5 l vandens;
- 20 g sausų mielių;
- 500-700 g cukraus.
Gaminimas:
1. Spanguoles su cukrumi sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).
2. Vandenį užverdame ir supilame trintas spanguoles. Viską pakaitiname ir perkošiame.
3. Kai skystis pravės (bus maždaug apie 30-35 laipsnių), suberiame sausas mieles. Viską išmaišome.
4. Girą kambario temperatūroje laikome apie parą, tada išpilstome į butelius, įmetame po keletą spanguolių ir dedame į šaldytuvą.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.