Ingredientai:
- 500 g maltos triušienos;
- 1 didelis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- 1 kiaušinis;
- 50 g sviesto;
- „cannelloni“ makaronų;
- 1 nedidelė cukinija;
- 200 g tarkuoto mocarelos sūrio;
- saujelė žaliųjų žirnelių.
Gaminimas:
1. Svieste pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką. Į dubenį dedame maltą triušieną, kepintą svogūną su česnaku. Mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, mairūno. Viską gerai išmaišome.
2. Gautu įdaru pripildome „cannelloni“ makaronų vidų. Kad šis darbas eitųsi lengviau, geriausiai įdarą sukrėsti į konditerinį švirkštą ir įspausti jo į makaronų vidų.
3. Į kepimo indą dedame „cannelloni“ makaronus, beriame žaliųjų žirnelių, dedame juostelėmis pjaustytos ir susuktos cukinijos. Gausiai užpilame padažu (jo receptas žemiau), pabarstome tarkuotu mocarelos sūriu ir kepame iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
padažui:
- 50 g sviesto;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 500 ml pieno;
- 200 g lydyto sūrelio;
- druskos.
Gaminimas:
Į puodą dedame sviesto ir jame apkepiname miltus, pilame pieną ir dedame lydytą sūrelį, beriame druskos. Padažą kaitiname nuolat maišydami, kol pradės tirštėti.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.