„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: triušienos zrazai su šonine

Nostalgiškiesiems zrazams ruošti dažniau naudojama kiauliena ar jautiena, tačiau kodėl nepabandžius šio patiekalo gaminti iš švelniosios, skaniosios triušienos? Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraštininkas Aurimas iš „Aurimėlio virtuvės“ Facebooke.
Triušienos zrazai su šonine
Triušienos zrazai su šonine / Autoriaus nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg maltos triušienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 50 g manų kruopų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Daržoves apkepiname keptuvėje su aliejumi. Atvėsiname.

2. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, druską, pipirus, mairūną, sudedame daržoves ir garstyčias. Išminkome. Formuojame suktinukus ir apvyniojame šonine. Dedame į keptuvę ir apkepame.

Autoriaus nuotr. /Šoninės juostelėmis apsukti triušienos zrazai
Autoriaus nuotr. /Šoninės juostelėmis apsukti triušienos zrazai

troškinimui:

  • 500 g grietinėlės;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • pipirų;
  • krapų;
  • aliejaus.
Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine puode
Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine puode

Gaminimas:

1. Į puodą pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, beriame druskos ir pipirų. Ant jų sudedame zrazus, pilame grietinėlės ir troškiname apie 30 min. ant silpnos ugnies.

2. Patiekiant pabarstome šviežiai kapotais krapais.

Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine
Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“