Ingredientai:
- 500 g varškės (9 proc. riebumo);
- 150 g miltų;
- 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 kiaušinis;
- 3–4 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).
2. Į masę beriame manų kruopas ir miltus. Išminkome tešlą ir paliekame pastovėti 1 valandą, kad išbrinktų manų kruopos.
3. Tešlą dalijame nedideliais gabaliukais (maždaug putpelės kiaušinio dydžio). Padarome tešlos paplotėlį, į jo vidų dedame aguonų įdaro ir formuojame rutuliukus.
4. Puode užverdame vandenį (į jį beriame žiupsnelį druskos ir pilame šaukštą aliejaus), sudedame varškėtukus ir verdame tol, kol jie iškils. Iškilusius paverdame dar apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
aguonų įdarui:
- 150 g aguonų;
- 1 kiaušinis;
- 1 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Aguonų įdarui renkuosi maltas aguonas, skirtas pyragų įdarų gamybai. Į maltas aguonas beriame cukrų ir mušame kiaušinį. Išmaišome ir įdarome varškėčius.
2. Varškėčius patiekiame su grietine, uogiene, vaniliniu padažu ar kitu mėgstamu pagardu.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.