Aurimėlis siūlo: mėsos ir daržovių kotletukai

Skanūs ir greitai paruošiami kotletukai, kuriuos sudaro 50% mėsos ir 50% daržovių. „Neabejoju, kad kartą juos pagaminę, įtrauksite į savo mėgiamų patiekalų sąrašą“, – sako maisto tinklaraštininkas Aurimėlis.
Aurimėlio mėsos ir daržovių kotletukai
Aurimėlio mėsos ir daržovių kotletukai / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.
Temos: 1 Kotletai

Reikės:

  • 500 g smulkintos mėsos (naudojau vištienos šlaunelių mėsą);
  • 1 morkos;
  • 1 paprikos;
  • 1 svogūno;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g maltų džiūvėsėlių;
  • Druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, kmynų.

Gamyba:

Į dubenį dedame smulkintą mėsą, smulkiai sutarkuotą morką, cukiniją, svogūną, česnako skilteles ir labai smulkiai supjaustytą papriką. Mušame kiaušinį, beriame maltus džiūvėsėlius, pagardiname prieskoniais. Viską gerai išmaišome. Formuojame kotletukus, kuriuos kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Kotletukus troškiname mėgstamame padaže apie 15-20 min.

Patiekiame su burokėlių mišraine ir grikiais.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis