Kiekis: 6 porcijos
Kalorijos: 176 kcal
Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
- „Vapeur“ garuose ruošti avinžirniai, 425 ml, 1 skardinė
- Avienos faršas – 400 g
- Mėsos sultinys – 600 ml
- Svogūnai – 2 vnt.
- Pomidorai – 2 vnt.
- Česnakai – 1 skiltelė
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai
- Medus – 2 šaukštai
- Prieskoniai Chmeli-Suneli – 1 arbat. šaukšt.
- Pipirai – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Svogūnus ir šviežius pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Puode įkaitinkite augalinį aliejų, 2-3 minutes apkepinkite svogūnus. Sudėkite faršą ir, nustatę didelę liepsną, 2-3 minutes pakepkite jį, nuolat maišydami.
- Supilkite sultinį ir užvirinkite. Nustatę vidutinę temperatūrą, pavirkite 4-5 minutes, nugriebkite putas.
- Viską užvirinkite, supilkite medų, suberkite sutrintą česnako skiltelę, šviežius pomidorus, avinžirnius, „Chmeli-suneli“ prieskonius ir, nustatę vidutinę temperatūrą, pavirkite 4-5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Rekomendacijos:
Paruoškite sriubą iš vakaro. Visos su mėsa pagamintos sriubos palaikytos įgauna geresnį skonį.