Avinžirnių kariui reikės:
- 300 g konservuotų avinžirnių;
- 200 ml kokosų pieno;
- 100 g špinatų lapų;
- 200 ml vandens;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 raudonojo svogūno;
- 1 v. š. kokosų aliejaus;
- 1 imbiero šaknies;
- 1 v. š. pomidorų pastos;
- 1 a. š. kario prieskonių;
- 1 a. š. maltų kajeno pipirų;
- 1 šaukštelio ciberžolių;
- 1 šaukštelio imbiero miltelių;
- Kelių šakelių petražolių;
- Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, druskos.
Paruošimo būdas:
Keptuvėje ištirpinę kokosų aliejų suberkite reikalingus prieskonius, supjaustytą svogūną, susmulkintas česnako skilteles bei tarkuotą imbiero šaknį ir, nuolat maišydami, kepkite apie 5 minutes.
Tuomet į keptuvę suberkite avinžirnius, porą minučių juos pakepinkite, supilkite kokosų pieną, vandenį, įdėkite pomidorų pastos ir ant nedidelės kaitros troškinkite apie 20 minučių.
Paskutinius į keptuvę suberkite špinatus, viską išmaišykite ir patiekite su mėgstamais riešutais ir šviežiomis kalendromis. Skanaus!
Dėkojame Rasai už receptą! Kviečiame ir jus dalyvauti konkurse!
Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d., o 15min redakcija, atrinkusi tris geriausius receptus, apdovanos jų autorius puikiais prizais – prieskonių „Santa Maria“ rinkiniais.