Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 150 kcal
Paruošimo laikas: 40 min
Ingredientai:
- Vapeur garuose ruošti avinžirniai, 425 ml, 1 skardinė
- Tarkuotos apkeptos morkos – 1/3 stiklinės
- Bulvės – 4 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Citrina – 1 vnt.
- Česnakai – 2 skiltelės
- Džiūvėsėliai – 2 šaukštai
- Aguonos – 2 šaukštai
- Sojos padažas – 1 šaukštas
- Muskato riešutas – 1/2 arbat. šaukšt.
- Druska – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Susmulkinkite avinžirnius trintuvu.
- Svogūnus ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau, sumaišykite su avinžirnių pasta, sudėkite morkas, citrinų sultis, sojų padažą, džiūvėsėlius, muskato riešutą ir kruopščiai išmaišykite.
- Suformuokite nedidelius kotletukus ir išvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite su augaliniu aliejumi 5-7 min. iš kiekvienos pusės.
- Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite į tyrelę, suberkite aguonas ir išmaišykite.
- Kotletus patiekite su tyrele.
Rekomendacijos:
Norint, kad tyrelė būtų skanesnė bei pikantiškesnė, paprastą pieną galima pakeisti migdolų pienu