Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Avinžirnių trupininis pyragas su apelsinais

Bonduelle pristato greitus ir naudingus receptus!
Avinžirnių trupininis pyragas su apelsinais
Avinžirnių trupininis pyragas su apelsinais / Projekto partnerio nuotr.

Ingredientai:

  • 1 skardinės Avinžirnių „Vapeur“
  • 2 apelsinų
  • 150 g grietinės 20%
  • 3 kiaušinio trynių
  • 150 g sviesto
  • 300 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 70 g manų kruopų
  • Druskos pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Į nedidelį dubenį suberiame 200 g miltų, druską, 100 g nedideliais gabalėliais supjaustyto sviesto ir supilame vieno kiaušinio trynį. Rankomis išmaišome masę, kol ji taps vienalytė.
  2. Į paruoštą tešlą supilame 6-7 valg. šaukštus vandens, išmaišome ir ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočiojame ploną tešlą. Vėliau išklojame ja kepimo formelę.
  3. Paruošiame trupinius: sumaišome likusius miltus su suminkštėjusiu sviestu, ištriname viską rankomis ir padedame į šaldiklį.
  4. Paruošiame grietininį padažą: suplakame dviejų kiaušinių trynius su cukrumi, suberiame druską, manų kruopas, supilame grietinę ir viską išmaišome.
  5. Apelsinus padalijame į dalis. Sumaišome apelsinų daleles su avinžirniais, sukrečiame visą tai ant tešlos ir užpilame grietininiu padažu. Viską apibarstome tešlos trupiniais ir pakepame 30 minučių iki 180°с įkaitintoje orkaitėje.

Rekomendacijos:

Trupininiui pyragui paruošti vietoj miltų galima įberti avižinių dribsnių ir prieskonių: malto cinamono ir vanilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas