„Cassoulet“ (liet. – kasulė) – tai turtingo skonio prancūziškas troškinys, kuriame – antiena, kiaulienos dešrelės, pupelės. Jo užvalgius galime eiti skaldyti malkas – tai sotus šaltojo metų laiko patiekalas“, – sako B.Nicholson.
Tiesa, tradicinį variantą ji lėkštėje pateikia savaip: „Vietoje pupelių aš naudoju perlines kruopas – jos su antimi sutaria kaip geriausios draugės.“
„Jei norite naujų įspūdžių ir išmėginti kažką naujo – labai rekomenduoju šitaip ištroškinti anties kulšeles“, – pataria B.Nicholson ir teigia, kad pagal šį receptą pagaminta, vyne ir sultinyje ilgai troškinta antiena pamaitins net labiausiai išalkusius.
Prancūziškai troškintos ančių kulšelės („cassoulet“)
Reikės:
- 4 ančių kulšelių
- 400 g plonų kiaulienos dešrelių
- druskos, pipirų
- 3 morkų
- 2 saliero stiebų
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- kelių lauro lapų
- čiobrelio šakelės
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 300 ml raudonojo vyno
- 100 g perlinių kruopų
- 500 ml sultinio ar vandens
Kaip gaminti? Vaizdo įrašas – čia.