Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Nicholson čanachai priminė vaikystę: siūlo išbandyti kelis receptus

Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite, apie čanachus sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Jai šie moliniai indeliai kepimui primena vaikystę, kai juose patiekalus ruošdavo mama.
Čanachai
Čanachai / Laidos kūrėjų nuotr.

„Gerai pagalvokite ir tikrai prisiminsite, kur esate padėję tokius molinius indelius. Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais prekiauja. Galima sakyti, kad šie indeliai – kasdieninės kulinarijos dalis“, – sako B.Nicholson.

„Beatos virtuvės“ nuotr./Beata Nicholson
„Beatos virtuvės“ nuotr./Beata Nicholson

Čanachai jai sukelia malonius prisiminimus: „Atsimenu jų nuostabų skonį iš vaikystės – mama visko į juos pridėdavo, pastatydavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. Kaip skanu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškina... Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite.“

B.Nicholson rekomenduoja išbandyti du čanachų variantus – vienas labiau tradicinis, o kitas – įkvėptas Azijos skonių.

Čanachai su dešrelėmis

Reikės:

  • 2 svogūnų;
  • 300–400 g plonų kiaulienos dešrelių;
  • 1 morkos;
  • 1 didelio obuolio;
  • 400 g raugintų kopūstų;
  • kmynų;
  • šviežio čiobrelio;
  • žiupsnio maltos kalendros;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • poros saujų džiovintų slyvų;
  • vandens.

Aštrūs daržovingi čanachai

Reikės:

  • 2 šaukštelių žaliosios kario pastos;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 1 skardinės kokosų pieno;
  • po saują laiškinių svogūnų, petražolių ir krapų;
  • 200 g moliūgų;
  • 200 g cukinijų;
  • 200 g saliero gumbo;
  • 150 šparaginių pupelių;
  • 4–5 slyvų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • citrinos.

Gaminimo būdas – laidos įraše

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai