Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

B.Nicholson namuose šis patiekalas niekada neatsibosta: Azijos skonių įkvėpta vištiena

„Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Ji rekomenduoja vištieną pagardinti mažiau įprastais ingredientais, kurie sutinkami Azijos šalių virtuvėse.
Azijos skonių įkvėpta vištiena
Azijos skonių įkvėpta vištiena / Laidos kūrėjų nuotr.

„Ar yra jūsų virtuvėje toks vienas patiekalas, kuris niekada niekam neatsibosta? Mano namuose tai yra kepta višta“, – sako B.Nicholson.

Vištienos patiekalais kulinarė mėgsta palepinti ir šeimą, ir svečius: „Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi. Siūlau improvizaciją keptos vištos tema, tik skoniai nebus tradiciški – įnešime azijietiškų natų.“

„Štai kas atsitinka, kai mūsų visų mėgstama višta išvyksta atostogų į Tailandą“, – apie kokosų piene keptą vištą linksmai sako B.Nicholson.

Kokosų piene kepta višta

Reikės:

  • 4 vištienos ketvirčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus, kepimui;
  • 200–300 g sviestinio moliūgo;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 3–4 cm imbiero šaknies;
  • 4–6 česnako skiltelių;
  • saujelės čiobrelių;
  • 1 skardinės kokosų pieno;
  • 200 ml vandens;
  • žaliosios citrinos žievelės ir skiltelių patiekimui;
  • bazilikų, mėtų bei kalendrų lapelių, patiekimui.

Gaminimo būdas – laidos įraše

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos