„Ar yra jūsų virtuvėje toks vienas patiekalas, kuris niekada niekam neatsibosta? Mano namuose tai yra kepta višta“, – sako B.Nicholson.
Vištienos patiekalais kulinarė mėgsta palepinti ir šeimą, ir svečius: „Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi. Siūlau improvizaciją keptos vištos tema, tik skoniai nebus tradiciški – įnešime azijietiškų natų.“
„Štai kas atsitinka, kai mūsų visų mėgstama višta išvyksta atostogų į Tailandą“, – apie kokosų piene keptą vištą linksmai sako B.Nicholson.
Kokosų piene kepta višta
Reikės:
- 4 vištienos ketvirčių;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų;
- alyvuogių aliejaus, kepimui;
- 200–300 g sviestinio moliūgo;
- 1 aitriosios paprikos;
- 3–4 cm imbiero šaknies;
- 4–6 česnako skiltelių;
- saujelės čiobrelių;
- 1 skardinės kokosų pieno;
- 200 ml vandens;
- žaliosios citrinos žievelės ir skiltelių patiekimui;
- bazilikų, mėtų bei kalendrų lapelių, patiekimui.
Gaminimo būdas – laidos įraše