Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Nicholson: neturite laiko suktis virtuvėje – pasigaminkite gardų vištienos patiekalą

„Man gyvenime patinka tai, kas paprasta ir nesudėtinga“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Kai turi šeimą, priduria ji, laiko virtuvėje praleidi išties daug. Tad norintiems sutaupyti laiko ji siūlo pasigaminti patiekalą, kuris nereikalauja didelio pasiruošimo.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / LRT nuotr.

Kaip pasakoja B.Nicholson, šį Viduržemio virtuvės įkvėptą patiekalą – vištienos kepsnelius su daržovėmis, keptus orkaitėje, – sugalvojo jos vyras, o paragavusi ji liko sužavėta. Paprastas, tačiau puikus skonių derinys patiks kiekvienam.

Vištienos kepsneliams skardoje paruošti jums reikės:

2 vištienos krūtinėlių

60–70 g fetos

1 saujos petražolių, bazilikų, laiškinių svogūnų, šalavijo, rozmarino

4 saulėje džiovintų pomidorų

alyvuogių aliejaus

200 g pomidorų

žiupsnio džiovintų raudonėlių

druskos, pipirų

5–6 bulvių

4-5 skiltelių česnako

3 saujų tarkuoto kietojo sūrio

1 mocarelos burbuliuko

1 kupinos saujos tarkuoto kietojo sūrio

kelių šaukštų balzaminio acto

šviežių baziliko lapelių papuošti

Paruošimo būdas

Vištienos krūtinėles padalinkite į dvi dalis ir padarykite nedidelius išilginius įpjovimus – kišenėles. Pasigaminkite įdarą: rankomis į dubenį susmulkinkite fetos sūrį, į jį dėkite susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir žalumynus – petražoles, laiškinius svogūnus, šalaviją, rozmariną, šiek tiek pipirų ir alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Į kiekvieną vištienos filė kišenėlę dėkite fetos įdaro.

Nedideliais gabalėliais susmulkinkite pomidorus, ant jų berkite džiovintą raudonėlį, žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejaus ir smulkinto česnako.

Švariai nuplautas bulves supjaustykite į dubenį nedideliais gabalėliais, ant jų berkite smulkinto šviežio rozmarino, druskos, susmulkinto česnako, alyvuogių aliejaus, kietojo sūrio.

Viską sudėkite į skardą. Svarbu, kad sudėtumėte nestoru sluoksniu ir viskas keptų tolygiai: į kepimo formą dėkite paruoštas bulves, vištieną ir pomidorus, rankomis ant viršaus užtrupinkite mocarelos, pabarstykite kietuoju sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Kepkite 190–200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs