Prieš kelerius metus B.Nicholson keliavo po Aziją – ten ją nustebino gatvės maistas, kepamas riebaluose – tai ir pyragėliai, ir blynai, įvairiausi paplotėliai ir mėsa.
„Žinoma, virimas riebaluose ir pas mus ganėtinai populiarus – visi žinome žagarėlius ar spurgas – tai mūsų tradicijos dalis, bet tuo nesimėgaujame kasdien. Aš taip pat savo šeimos nelepinu tokiu maistu, nebent keletą kartų per metus“, – sako ji.
Tiesa, retai patiekalus tokiu būdu B.Nicholson gamina ne tik dėl to, kad tai nesveikas maistas: „Tiesą sakant, maistą verdant riebaluose, aplink jį susidaro traški plėvelė, todėl visa drėgmė susilaiko viduje. Riebaluose kepta vištiena su traškia plutele – visame pasaulyje populiarus patiekalas.“
Nors visi galvoja, kad šio patiekalo tėvynė Amerika, į ją tradiciją taip kepti mėsą atnešė škotai – jie pirmieji pradėjo kepti mėsą taukuose, sako laidos vedėja ir siūlo receptą, kuris itin džiugina vaikus ir vyrus.
Traškios vištų blauzdelės
Ingredientai (6–8 porcijoms):
- 1 kg vištos blauzdelių;
- 2 stiklinių kefyro;
- po 1 šaukštelį kario miltelių, saldžiosios paprikos, džiovinto česnako;
- 6 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų;
- 3 šaukštų bulvių krakmolo;
- druskos;
- pipirų;
- gero žiupsnio saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 l rapsų aliejaus kepimui;
garnyrui:
- 1 kg saldžiųjų bulvių (batatų);
- druskos;
- pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
kopūstų salotoms:
- 1 nedidelio kopūsto;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų;
- ½ citrinos sulčių;
- 2 morkų;
- 1 saliero gumbo;
- 3 šaukštų graikiško jogurto;
- 3 šaukštų majonezo;
- žiupsnio kmynų;
- kelių šaukštų marinuotų kaparėlių.
Paruošimo būdas – įraše.