„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Baigėsi pirmosios „Namų šefo“ savaitės balsavimas: skelbiame nugalėtojus

Pasibaigus pirmosios „Namų šefo“ savaitės balsavimui, kuriame buvo renkamas gardžiausias mūsų skaitytojų atsiųstas receptas, skelbiame jo nugalėtojus. Laimėtojai pasidalins dėžę „Coca Colos“ bei „Body Shop“ prizus.
Fiorentina
Baigėsi pirmosios „Namų šefo“ savaitės balsavimas: skelbiame nugalėtojus

Sveikiname nugalėtojas Fiorentiną ir Eveliną!


Fiorentinos receptas:

Gaivus vasariškas varškės pyragas

Gaivus vasariškas varškės pyragas
Gaivus vasariškas varškės pyragas

Šį be proto skanų pyragą gamindavome vaikystėje kone kiekvieną savaitgalį. Ingredientai šiek tiek pasikeitė, bet pagrindas liko toks pats.

Reikės:

  • 540 g varškės
  • 200 g jūsų mėgstamo skonio jogurto
  • Pusės citrinos
  • Sausainių (naudojau 3 pakelius sausainių „Gaidelis“ ir apie 200 g apvalių kokosinių)
  • 200 g graikiško jogurto
  • 2 didelių bananų

Gaminimo eiga:

Varškę sutrinkite su bananais, citrinos sultimis ir jogurtais.

Kokosinius sausainius sutrinkite atskirame inde.

Į skardą dėliokite kvadratinių sausainių sluoksnį, tada varškės sluoksnį, tada – sutrintus kokosinius sausainius. Tuomet vėl varškės masę, kvadratinius sausainius, varškės masę, kokosinius sausainius... ir taip kelis sluoksnius. Viršutinis sluoksnis turi būti varškės masės.

Laikykite šaldytuve per naktį.

Citrina suteiks gaivumo, o sausainiai – saldumo.

Pagardinkite turimomis uogomis ar vaisiais.

Evelinos receptas:

Tortas „Vasara“

Tortas „Vasara“
Tortas „Vasara“

Biskvitui reikės:

4 kiaušinių

1 stiklinės cukraus

2 stiklinių miltų

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

500 g maskarponės sūrio

3–4 šaukštų cukraus

200 g šilauogių (galima naudoti ir kitokias uogas)

Papuošimui:

agurklių žiedų, šilauogių, nasturtų žiedų, biskvito gabaliukų, šokolado

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais.

Į išplaktus kiaušinius su cukrumi suberkite miltus, viską išmaišykite. Masę supilkite į kepimo indą, kepkite orkaitėje apie 20–25 minutes.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris dalis. Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir tepkite ant biskvito. Suberkite uogas, uždenkite kitu biskvitu, procesą kartokite. Torto viršų ištepkite maskarponės sūriu ir papuoškite uogomis bei biskvito gabaliukais. Šokoladu apšlakstykite torto kraštus.

Dėl prizų atsiėmimo su nugalėtojais netrukus bus susisiekta asmeniškai.

Turite receptą, kuriuo taip pat norėtumėte pasidalinti? Siųskite adresu namusefas@15min.lt, dalyvaukite konkurse ir kas savaitę laimėkite prizus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“