„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Baklažanų ir pupelių lazanija: puikus patiekalas tiems, kas nori lengviau

Dietistė, maisto technologė ir sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė dalinasi skaniais ir sveikatai palankiais receptais. Baklažanų lazanija jus sužavės lengvumu ir pikantišku skoniu.
Baklažanų lazanija
Baklažanų lazanija / R.Bogušienės nuotr.

Baklažanų ir pupelių lazanijai reikės:

  • 18 vnt. lazanijos lakštų;
  • 500 g konservuotų virtų garuose pupelių;
  • 400 g pomidorų tyrės (ar pomidorų padažo);
  • 1 vnt. baklažano;
  • 3 vnt. morkų;
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio; r. paprikos; persilado prieskonių;
  • šiek tiek vandens.

Padažui reikės:

  • 350 ml avižų gėrimo;
  • 50 g sviesto;
  • 3 v.š. viso grūdo spelta miltų.

Kiti ingredientai:

  • 100 g kietojo sūrio;
  • šiek tiek šviežių petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytą baklažaną, tada dedame nuplautas, nuskustas, sutarkuotas per burokinę tarką morkas, vėliau sudedame pupeles ir galiausiai pomidorų padažą bei prieskonius.
  2. Viską troškiname apie 30 min. kol daržovės suminkštės.
  3. Puode išlydome sviestą, dedame miltus (turi gautis minkšto sviesto konsistencija). Tada pilame avižų gėrimo ir su šluotele maišome, kad nesusidarytų gumuliukai.
  4. Į skardą skirtą lazanijai ant apačios dedame lakštus, dedame paruoštą daržovių padažą, tada dedame vėl lazanijos lakštus, ant jo daržovių padažą, tada trečias sluoksnis lazanijos lakštų, o ant jo pilame sviesto ir avižų gėrimo padažą, o galiausiai barstome tarkuotu sūriu (jei norisi sūrio daugiau tai galima jo dėti ant kiekvieno daržovių sluoksnio).
  5. Dedame apie 40 - 50 min į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (priklauso nuo lazanijos storio), pradžioje su folija uždengus, o likus 15 min. iki gaminimo pabaigos ją nuimame, iškepus papuošiame šviežiomis petražolėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“