Baklažanų ir pupelių lazanijai reikės:
- 18 vnt. lazanijos lakštų;
- 500 g konservuotų virtų garuose pupelių;
- 400 g pomidorų tyrės (ar pomidorų padažo);
- 1 vnt. baklažano;
- 3 vnt. morkų;
- šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio; r. paprikos; persilado prieskonių;
- šiek tiek vandens.
Padažui reikės:
- 350 ml avižų gėrimo;
- 50 g sviesto;
- 3 v.š. viso grūdo spelta miltų.
Kiti ingredientai:
- 100 g kietojo sūrio;
- šiek tiek šviežių petražolių.
Gaminimo eiga
- Įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytą baklažaną, tada dedame nuplautas, nuskustas, sutarkuotas per burokinę tarką morkas, vėliau sudedame pupeles ir galiausiai pomidorų padažą bei prieskonius.
- Viską troškiname apie 30 min. kol daržovės suminkštės.
- Puode išlydome sviestą, dedame miltus (turi gautis minkšto sviesto konsistencija). Tada pilame avižų gėrimo ir su šluotele maišome, kad nesusidarytų gumuliukai.
- Į skardą skirtą lazanijai ant apačios dedame lakštus, dedame paruoštą daržovių padažą, tada dedame vėl lazanijos lakštus, ant jo daržovių padažą, tada trečias sluoksnis lazanijos lakštų, o ant jo pilame sviesto ir avižų gėrimo padažą, o galiausiai barstome tarkuotu sūriu (jei norisi sūrio daugiau tai galima jo dėti ant kiekvieno daržovių sluoksnio).
- Dedame apie 40 - 50 min į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (priklauso nuo lazanijos storio), pradžioje su folija uždengus, o likus 15 min. iki gaminimo pabaigos ją nuimame, iškepus papuošiame šviežiomis petražolėmis.
Skanaus!