Baklažanų suktinukai – patiekalas, dėl kurio visi valgytojai eina iš proto

Šį patiekalą galima valgyti kasdien – jo tobula skonių dermė yra užburianti. Tad gaminkite namiškiams, džiuginkite svečius – skanaus!
Baklažanų suktinukai
Baklažanų suktinukai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 2 baklažanų,
  • 100 g rikotos sūrio,
  • 2 valg. š. majonezo,
  • 50 g Filadelfija sūrio,
  • 4 skiltelių česnako,
  • po žiupsnelį petražolių ir krapų,
  • pagal skonį druskos ir pipirų.

Gaminimas:

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis. Įtrinkite jas druska, sudėkite į dubenį ir palikite pusvalandžiui, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite, o baklažanus nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

Baklažanus iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Iškepusias sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Pasiruoškite įdarą: dubenyje sumaišykite abiejų rūšių sūrį, majonezą, smulkintą česnaką ir žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais.

Atvėsusias baklažanų riekeles aptepkite įdaru, suvyniokite ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įsigertų įdaras.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis