Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bananiniai kąsneliai su šokoladu iš knygos „Natūraliai saldu“

Apie panašius kąsnelius svajojau jau ilgai. Bananas, šokoladas ir riešutų sviestas turbūt mano viena mylimiausių kombinacijų. Tai aišku kad šiuos kąsnelius įsimylėjau iš karto. 
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti skanėstai
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti skanėstai / „Sarune Zurba Photography“ nuotr.

Ingredientai (6-8 kąsneliams):

pirmas sluoksniui:

  • 50 g migdolų;
  • 25 g kokosų drožlių;
  • 65 g datulių;
  • 10 g kokosų aliejaus.

antram sluoksniui:

  • 225 g banano (be žievės);
  • 1 valg. šaukšt. nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. ryžių miltų (galima naudot ir paprastus);
  • 1 skardinės kokosų pieno (reikės 50 g kremo nuo viršaus);

trečiam sluoksniui:

  • 20 g klevų sirupo;
  • 20 g nesaldintos kakavos;
  • 30 g nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 30 g riešutų sviesto.

Gaminimas:

Reikės silikoninės stačiakampio formos formelės – 6×2 arba galite naudoti mini keksiukų formelės – viršaus skersmuo 4,5 cm. Jei vietoj kąsnelių norite mažo torto, padvigubinkite nurodytus ingredientus ir naudokite 13 x 13 cm metalinę formelę be dugno.

1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Migdolų riešutus, kokosų drožles paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 3–5 minutes, kol apskrus. Vis patikriname, nes kokoso drožlės labai greitai dega.

3. Trintuve susmulkiname kepintus riešutus ir kepintas kokosų drožles. Dedame datules, kokosų aliejų ir sukame, kol susidarys smulkūs trupiniai. Rankomis suspaudžiame saują trupinių – jeigu sukimba, pagrindas pavyko, jei ne, dedame dar vieną datulę ir sukame, kol trupiniai sukibs.

4. Gautą masę dedame į formeles, tolygiai paskirstome, paspaudžiame.

5. Nedidelėje keptuvėje išlydome kokosų aliejų. Miltuose apvoliojame per pusę išilgai perpjautą bananą, nukratome ir kepame, kol suminkštės. Sutriname iki vientisos masės. Dedame kokosų kremą ir sukame iki vientisos masės. Antrą sluoksnį dedame ant pirmo sluoksnio.

6. Dubenėlyje virš garų vonelės išlydome kokosų aliejų, pilame klevų sirupą ir kakavą. Viską išmaišę dedame riešutų sviestą, dar kartą išmaišome ir pilame ant paruoštų kąsnelių. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 3-4 dienas. Valgome su šviežiomis avietėmis ir riešutų sviesto drizzle (jei mėgstate).

„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Bananiniai kąsneliai su šokoladu
„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Bananiniai kąsneliai su šokoladu

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.comkartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?