„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais. Skanaukit namie, pasiimkit priešpiečiams!

Mielinėms bandelėms reikia šiek tiek laiko, tačiau joms iškepus ir pakvipus visiems namams, to laiko nė nebegaila – vertėjo! Mielines bandeles galite ruošti ne tik desertines, bet ir nesaldžias. Tokias bus skanu valgyti kaip užkandį, užkąsti prie sriubos ar net pasilikti kitos dienos pusryčiams, priešpiečiams.
Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais
Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais / Rūtos Plonytės nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 200 ml šilto vandens;
  • 1,5 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 2–2,5 st. kvietinių miltų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

įdarui:

  • 8–9 džiovintų ir aliejuje konservuotų pomidorų puselių;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. Provanso žolelių prieskonių mišinio;
  • 2 skiltelės česnako.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Į dubenį pilkite vandenį, suberkite mieles, druską, cukrų, išmaišykite ir palikite 10 min., kad suputotų. Suberkite miltus, išmaišykite ir imkite minkyti. Kai tešla bus daugiau mažiau sulipusi, supilkite aliejų ir minkykite toliau, kol tešla bus vientisa, glotni ir minkšta. Kad tešla iškiltų, palaikykite ją šiltoje vietoje apie 1 val.

2. Paruoškite įdarą: susmulkinkite džiovintus pomidorus, suberkite į dubenį, čia pat sutarkuokite fermentinį sūrį, įberkite Provanso žolelių, susmulkintą česnaką, supilkite įdarui skirtą aliejų. Viską sumaišykite.

3. Iškilusią tešlą perminkykite ir iškočiokite iki 5–7 mm storio stačiakampio lakšto. Užtepkite ant jo paruošto įdaro, suvyniokite ritinį, o tada supjaustykite jį 1,52 cm storio griežinėliais.

4. Suformuotas bandeles dėkite į kepimo popieriumi išklotą plačią kepimo skardą, leiskite šiltoje vietoje pakilti dar apie 20 min., o per tą laiką iki 180 °C temperatūros įkaitinkite orkaitę.

5. Dėkite skardą su pakilusiomis bandelėmis į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 25–30 min., kol bandelės gražiai rustelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“